Velmi chutné a navíc vizuálně nevšední vánoční cukroví, které si každý hned zamiluje.
Ingredience:
- 1 šálek mouky
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/2 šálku másla
- 1 žloutek
- 1 bílek
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 šálek jemně nasekaných vlašských ořechů
- 6 PL marmelády dle vlastního výběru.
Postup:
- Předehřejte troubu na 170°C.
- V míse vyšlehejte hnědý cukr, máslo, vanilku a žloutek.
- Vmíchejte mouku a sůl.
- Vypracujte v těsto, následně z něj vytvarujte kuličky o průměru přibližně jednoho centimetru.
- Bílky a ořechy dejte do dvou oddělených misek.
- Každou kuličku namočte do bílků a poté ji obalte ve vlašských ořeších.
- Kuličky pokládejte na pečicím papírem vyložený plech.
- Do středu každé kuličky vytvořte palcem důlek.
- Pečte přibližně 13 minut.
- Cukroví nechte vychladnout a poté do jeho středu dejte přibližně půl lžičky marmelády.
Ořechy, nejen ty vlašské, můžete využít i při pečení dalších druhů vánočního pečiva. Načerpejte inspiraci v našich receptech na ořechové cukroví!