Jednoduché domácí špecle

Jednoduché domácí špecle

Jedno z nejoblíbenějších jídel v Německu! Zde jsme pro vás připravili snadný recept jak si tyto vaječné nudle vyrobit doma, snadno a rychle. Perfektní textura a dokonalá chuť, tak přesně chutnají originální vaječné těstoviny, které znáte z regionu Švábsko v jižním Německu!

Co budeme potřebovat

  1. 260 g hladké mouky (můžete použít i celozrnnou)
  2. 2 lžičky soli
  3. 4 velká vejce
  4. 125 ml mléka (nebo vody)
  5. Lžíce másla

Postup

  1. Do velké mísy si přidáme mouku a sůl
  2. Promícháme, aby se spojily
  3. Vejce si rozklepneme do malé misky a rozšleháme je
  4. Uprostřed mouky směsi uděláme důlek a do něj vlijeme rozšlehaná vejce
  5. Přidáme mléko a začneme promíchávat a postupně přejdeme do hnětení
  6. Těsto hněteme po dobu 16–20 minut
  7. Těsto by se po 15 minutách hnětení mělo začít nafukovat a tvořit bubliny (tak poznáme, že je dobře propracované)
  8. Ve velkém hrnci si k varu přivedeme alespoň 2 litry osolené vody a poté teplotu snížíme na mírnou
  9. Pomocí výrobníku na špecle (struhadla na špecle, strouahcí desky na noky nebo kráječe na špecle) vytlačíme vaječné nudle do vroucí vody a vaříme asi 2-3 minuty, dokud nudle nevyplavou nahoru
  10. Pomocí děrované lžíce nudle vyndáme a umístíme do cedníku
  11. A poté je vysypeme do velké mísy s ledovou vodou
  12. Nudle znovu scedíme a pokapeme rozpuštěným máslem
  13. Podáváme teplé

Špecle lze skladovat v lednici i několik dní a poté je znovu ohřát. Na velké pánvi, kde si rozpustíme trochu másla a špecle do ní vhodíme, aby se prohřály.

Domácí výroba lahodných krémových špeclí z vajec.
Zdroj: recipesfromeurope.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.