Jednoduché makronky z kokosové mouky

Jednoduché makronky z kokosové mouky

Tento recept na makronky je snadnější v tom, že nemusíte čekat až těsto na plechu zaschne. A kombinace kokosu a bílé čokolády je prostě neodolatelná.

Ingredience

Těsto:

  • 150 g mletých mandlí
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lžíce neslazeného drceného kokosu
  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 150 g krupicového cukru
  • 40 ml vody
  • potravinářské barvivo

Krém:

  • 250 g bílé čokolády
  • 120 g smetany na šlehání
  • 10 ml kokosového extraktu
  • (bílé potravinářské barvivo – není nutné, s jeho pomocí ale bude krém opravdu bílý)
  • 35 g strouhaného kokosu
  • 30 g cukru
  • 15 ml vody

Postup

  • Nejprve si připravte krém: Na pánvi nechte rozpustit cukr, zalijte ho vodou
  • Ve chvíli kdy cukrová směs začne probublávat přisypte kokos, promíchávejte a opékejte do zlatova
  • Bílou čokoládu pokrájejte na malé kousky, dejte do misky, zalijte smetanou ke šlehání a rozpusťte ve vodní lázni
  • Odstavte z plotny, přidejte kokosový extrakt, bílé potravinářské barvivo a promíchejte
  • Přisypte karamelizovaný kokos, pečlivě zamíchejte a nechte odpočívat při pokojové teplotě
  • A teď těsto: mandle rozdrťte v kuchyňském robotu na mouku
  • Promíchejte s moučkovým cukrem a směs prosijte přes síto do mísy
  • K dvěma bílkům přidejte potravinářské barvivo a promíchejte
  • Nalijte na mandlovo- cukrovou směs
  • Do jiné mísy si připravte zbylé dva bílky a posypte je špetkou soli
  • Na pánvi zalejte krupicový cukr vodou, ohřívejte a kuchyňským teploměrem hlídejte teplotu
  • Jakmile dosáhne teplota 112° začněte ručním mixérem šlehat bílky
  • Při teplotě 118° sundejte pánev z plotny a cukrvý sirup pomalu přilévejte ke vznikajícímu sněhu
  • Šlehejte dokud se nevytvoří hladký krém s tuhými vrcholy
  • Přidejte opatrně mandlovou směs a stěrkou promíchejte do hladka
  • Plech vyložte pečicím papírem
  • Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vymačkávejte pusinky o průměru přibližně 4 cm
  • Plechem několikrát klepněte o desku aby si těsto sedlo a aby v něm nezůstaly vzduchové bubliny
  • Dejte péct do trouby vyhřáté na 150° na 20 – 25 minut
  • Poté nechte vychladnout a plňte čokoládovo – kokosovou náplní
  • Hotové makronky nechte uležet přes noc

Můžete postupovat také podle videoreceptu:

Miska bílých makronek s bílým krémem uvnitř
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.