Jednoduché mrkvové truffles

Jednoduché mrkvové truffles

Tak tohle je naprostá lahoda! Vyzkoušejte následující recept na mrkvové truffles, po kterých se jen zapráší. Kombinaci mrkvového těsta s luxusní polevou z bílé čokolády se prostě nedá odolet!

INGREDIENCE

  • 3/4 šálku řepkového oleje
  • 2/3 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 3 velká vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička jedlé sody
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 10-12 baby karotek nebo 2 střední mrkve nastrouhané najemno
  • 230 g změkčeného smetanového sýra
  • 340 g snadno rozpustné bílé polevy v peckách
  • 1/3 šálku jemně nasekaných kousků pekanových ořechů

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175° Celsia.
  • Čtvercový pekáč 20×20 cm vymažte tukem a dejte stranou.
  • Do velké mísy přidejte olej, oba cukry, vejce a vanilku.
  • Elektrickým mixérem na střední rychlost míchejte, dokud se vše nepromíchá.
  • Přidejte jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  • Míchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte mouku a dobře promíchejte, aby se zapracovala.
  • Vmíchejte nastrouhanou mrkev.
  • Těsto nalijte do vymaštěné formy a pečte 30–32 minut, nebo dokud nevyjde zapíchnuté párátko čisté.
  • Nechte 15 minut ochlazovat na mřížce.
  • Velký plech vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
  • Přidejte změklý smetanový sýr do střední mísy.
  • Pomocí 2 vidliček rozdrobte koláč na jemné drobky.
  • Do tvarohového krému přidejte drobky z mrkvového koláče.
  • Dobře promíchejte.
  • Ze směsi vytvarujte kuličky o průměru 2,5 cm a položte na vyložený plech.
  • Chlaďte 20 minut.
  • Přidejte dobře rozpustnou bílou polevu v peckách do pánve na středním plameni.
  • Občas promíchejte, dokud se úplně nerozpustí a nevznikne vám hladká směs.
  • Přendejte do malé misky pro snadnější namáčení.
  • Každý mrkvový lanýž vložte do rozpuštěné bílé čokolády a rovnoměrně obalte.
  • Možná bude snazší zapíchnout do každé kuličky párátko a válet kolem čokolády, aby se obalila.
  • Přeneste každý lanýž zpět na vyložený plech a ihned posypte nasekanými pekanovými ořechy, než čokoláda ztuhne.
  • Nechte 20 minut chladit, aby čokoláda úplně ztuhla.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.
Lanýže z mrkve polité bílou čokoládou a ozdobené nasekanými oříšky.
www.momspark.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.