Kdo by neměl rád vůni a nezaměnitelnou kořeněnou chuť tradičních perníčků. Pokud nemáte čas si upéct ty klasické, zkuste tento recept, který vás doslova nakopne svou energií. Je to v podstatě takový zdravá sváteční svačinka. Kdo by si rád vychutnal i nějaký ten normální moučník, může omrknout recepty na cuketový perník.
Ingredience:
- 1/4 hrnku mandlové mouky
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek vanilkové syrovátky
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1 a 1/4 hrnku datlí bez pecek
Postup:
- Do nádoby kuchyňského robota dáme mandlovou mouku, ovesné vločky, syrovátku, skořici, zázvor a hřebíček.
- Mixujeme, dokud směs nebude mít konzistenci mouky.
- Přidáme polovinu vypeckovaných datlí a znovu rozmixujeme, aby se směs dobře smíchala.
- Přidáme zbývající datle a naposledy důkladně rozmixujeme, až vznikne jednotná hladká hmota.
- Z těsta vytvarujeme cca 12 kuliček velikosti vlašského ořechu.
- Umístíme je do vzduchotěsné nádoby a uložíme do lednice.
- Před podáváním by měly být v chladničce minimálně hodinu.
- Pak už jen stačí naservírovat. Kuličky skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až pěti dnů.
Tip: Koule můžete ještě namočit do bílé či tmavé čokoládové polevy.