Začneme hezky zlehka s tímto receptem na houbové rizoto. Jak už jeho název napovídá, není na něm příliš složitostí.
INGREDIENCE:
- 6 hrnků kuřecího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 900 g žampionů
- 2 šalotky
- 1 a ½ hrnku rýže na rizoto
- ½ hrnku suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- 3 lžíce čerstvé pažitky
- 4 lžíce másla
- ⅓ hrnku nastrouhaného parmazánu
POSTUP:
- Dejte si ohřát vývar.
- Žampiony si nakrájejte na plátky a osmahněte na trošce oleje (asi 3 minutky).
- Pak je dejte bokem a na pánev přidejte zase kapku oleje a nadrobno nasekanou šalotku.
- Nechte ji chvíli restovat, a pak přidejte rýži.
- Chvíli smažte, pak podlijte vínem, nechte absorbovat do rýže, a pak začněte podlévat vývarem.
- Vždy podlejte půlkou hrnku, počkejte, až se vývar absorbuje, a takto pokračujte až do změknutí rýže.
- Nakonec vmíchejte zpět žampiony i s jejich šťávou, máslo, nasekanou pažitku a parmazán.
- Dosolte, opepřete a podávejte.