Jednoduché rizoto s žampiony

Jednoduché rizoto s žampiony

Začneme hezky zlehka s tímto receptem na houbové rizoto. Jak už jeho název napovídá, není na něm příliš složitostí. 

INGREDIENCE:

  • 6 hrnků kuřecího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 900 g žampionů
  • 2 šalotky
  • 1 a ½ hrnku rýže na rizoto
  • ½ hrnku suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce čerstvé pažitky
  • 4 lžíce másla
  • ⅓ hrnku nastrouhaného parmazánu

POSTUP:

  • Dejte si ohřát vývar.
  • Žampiony si nakrájejte na plátky a osmahněte na trošce oleje (asi 3 minutky).
  • Pak je dejte bokem a na pánev přidejte zase kapku oleje a nadrobno nasekanou šalotku. 
  • Nechte ji chvíli restovat, a pak přidejte rýži. 
  • Chvíli smažte, pak podlijte vínem, nechte absorbovat do rýže, a pak začněte podlévat vývarem.
  • Vždy podlejte půlkou hrnku, počkejte, až se vývar absorbuje, a takto pokračujte až do změknutí rýže.
  • Nakonec vmíchejte zpět žampiony i s jejich šťávou, máslo, nasekanou pažitku a parmazán.
  • Dosolte, opepřete a podávejte.
Rizoto s houbami je skvělým tipem na jídla pro vegetariány.
simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.