Tofu je alfou a omegou moderní vegetariánské kuchyně, proto nesmíme zapomenout na úžasné recepty z tofu se zeleninou. Pečené tofu se výborně hodí k typicky asijským přílohám- rýži, těstovinám nebo třeba kuskusu.
Co budeme potřebovat
- 250 g tofu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce agávového sirupu nebo medu
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1/2 lžíce sladké chilli omáčky
Postup
- V misce smíchejte všechny ingredience (kromě tofu) a vytvořte marinádu.
- Tofu nakrájejte na kostičky a důkladně ponořte do marinády. Nechte alespoň 30 minut marinovat.
- Na pánev přidejte olej a nechte ho rozehřát.
- Tofu přidejte na pánev a smažte dozlatova.
- Podávejte se zeleninou dušenou na páře a rýžovými nudlemi.
Pro skvěle usmažený pokrm si vyberte jednu z našich recenzovaných pánví z nerezu! S nimi nešlápnete vedle!