Srbské rizoto

Srbské rizoto
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Může to být luxusní příloha třeba k nějaké pečeni, ale i jednoduchý oběd či večeře. Výhodou je, že se dá vše připravit v jedné pánvi, což urychlí přípravu a zkrátí čekání na výsledný pokrm. Zkuste například recepty na pečené kuřecí maso.

Ingredience:

  • 1 hrnek nevařené rýže
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 nakrájená paprika
  • 1 středně velká nakrájená mrkev
  • 3 drcené stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 hrst čerstvého hrášku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky sušeného chilli
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup:

  • V pánvi zahřejeme olej na střední teplotu, přihodíme nakrájenou cibuli i mrkev a restujeme zhruba 3 minuty.
  • Přidáme česnek, pepř, nakrájená rajčata a necháme 5 minut povařit za častého míchání.
  • Pak vmícháme rýži, hrášek, čerstvou i sušenou papriku a chilli prášek.
  • Zalijeme vývarem a přivedeme k varu
  • Snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a vaříme zhruba 15 minut, až se vstřebá veškerá tekutina.
  • Důležité je po celou dobu pravidelně a často míchat.
  • Dochutíme solí i pepřem a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Rýže podle srbské receptury se zeleninou.
Zdroj: https://www.all-thats-jas.com

Tip: Kdo chce, může ještě očistit jarní cibulku, nakrájet i se zelenou natí a posypat podle libosti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.