Jednoduché svatomartinské rolované podkovy

Jednoduché svatomartinské rolované podkovy

Sladká tečka se hodí pro každou příležitost, ať už je to po vydatném obědě, při společenském dýchánku nebo jen u sledování oblíbeného filmu/seriálu.

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 g cukru krystal
  • 1 kostka droždí
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 5 lžic mléka

Postup:

  • Mouku dáme do misky, vytvoříme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, cukr, 250 ml mléka a pomocí vidličky jemně promísíme. Necháme vzejít kvásek.
  • Přidáme zbývající suroviny a vypracujeme hladké těsto. Hněteme tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na stěny mísy.
  • Necháme kynout asi 40 – 60 minut a pak přendáme na vál, kde jen vyválíme do obdélníku.
  • Vykrájíme z něj stejně velké trojúhelníky, které rozprostřeme na plech opatřený pečícím papírem.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a vložíme rohlíčky, které pečeme cca 20 minut dozlatova.
  • Ještě horké rohlíčky potřeme mlékem (5 lžic) a necháme vychladnout.
Croissant svatého Martina.
Zdroj: https://www.kochbar.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.