Velmi chutné kakaové pečivo, které si můžete připravit nejen o Vánocích. Skvěle chutná s čajem i kávou.
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
- 2 šálky másla
- 2 šálky krystalového cukru
- 2 vejce
- 3 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička soli
Postup:
- Máslo utřete pomocí mixéru s cukrem.
- Míchejte, dokud se důkladně nespojí.
- Pomalu přidejte vejce a promíchejte.
- Přidejte vanilkový extrakt.
- Suché přísady, mouku, kakao a sůl prosejte.
- Směs přidejte k ostatním ingrediencím a vypracujte v těsto.
- Těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru.
- Položte na plech a dejte minimálně na 1 hodinu do lednice.
- V případě potřeby těsto dále rozválejte a vykrájejte tvary sušenek.
- Kakaové cukroví položte je na plech vyložený papírem.
- Takto připravené sušenky dejte opět na 10 minut až 1 hodinu do chladničky, aby se zchladily. Při pečení budou lépe držet tvar.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Kakaové cukroví pečte 8-12 minut, doba pečení závisí na velikosti sušenek.
- Vychlazené sušenky můžete v případě přání libovolně ozdobit.