Velmi snadný recept na chutné cukroví jen z několika mála ingrediencí.
Ingredience:
- 2 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1/2 šálku cukru
- 1/3 šálku oleje
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- cukr krystal na posypání, obalení
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Do mísy si dejte bílé víno, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva.
- Dobře promíchejte a postupně přidávejte po troškách mouku, dokud se vše nespojí.
- Směs přeneste na pomoučněnou plochu a prohněťte.
- Následně těsto rozválejte a pomocí vykrajovátek vykrájejte jednotlivé tvary, nebo tyto tvary vytvořte z těsta ručně.
- Těsto bude měkké, proto ho příliš nepropracovávejte.
- Na závěr obalte či posypejte vínové cukroví cukrem.
- Vložte na plech s pečicím papírem a pečte v závislosti na velikosti a tloušťce cukroví 15-25 minut dozlatova.
Víno není jedinou neobvyklou tekutinou, kterou můžete při pečení cukroví použít. Vyzkoušejte také vánoční pečivo s octem!