Nevíte, jak zabalit tortillu?
Vypadává vám její vnitřek a hroutí se vám pod rukama?
Nezoufejte!
Dnes si představíme jednoduchý postup, jak tortillovou placku zatočit.
Můžete se řídit podle videa, které vám tento „fígl“ nastíní ještě lépe.
Připravte si velkou tortillovou placku
Na tento postup potřebujete velkou placku, u které se především ujistěte, zda je měkká, nejlépe čerstvě rozbalená. Pro lepší manipulaci je lépe ji rychle ohřát v mikrovlnné troubě nebo na suché pánvi. Tak se stane tortilla naprosto tvárná, poddajná a nebude hrozit její protržení.
Rozprostřete vámi připravenou náplň do tortilly
Malé množství náplně (zpravidla méně, než si myslíte) rozprostřete v malém pruhu do dolní části placky. Nahoře zůstane větší část tortilly a taktéž z každé strany rozprostřené náplně zůstane tortilla čistá, viz obrázek.
TIP: Máte v plánu si tortillu připravit? Zkuste tento recept na nejlepší tortillu plněnou kuřecím masem.
Ohněte boční strany tortilly
Boční strany tortilly složte tak, aby se téměř dotýkaly, ale zároveň tak, aby části náplně byly stále viditelné.
Zabalte dolní část tortilly
Udržte boční strany stále ohnuté, přes které přehněte spodní cíp placky.
Nakonec tortillu zarolujte
Pokračujte v zabalování směrem k horní prázdné části tortilly. Závěrem tortillu už jen zarolujete. A máte hotovo.
Stále se Vám nedaří? Jednoduchý postup balení náplně do tortilly naleznete ve videu níže.
Nyní, když umíte jako profesionál tortillu zabalit, nechte se inspirovat těmi nejlepšími recepty na náplně do tortilly s masem i bez masa.
Původ Tortilly
Tortilla je druh chleba původem ze Španělska. Tento chléb je velmi tenký a formou připomíná placku. Nejčastěji jsou tortilly vyráběné z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Tortilla je známá především z mexické kuchyně, kde je pečena právě z kukuřičné mouky a slouží k zavinutí jídel nebo jako prostá příloha. Tortilla de Patatas je pak španělský pokrm, který je tlustší než v případě mexické kuchyně a svým tvarem připomíná českou omeletu z vajec.