Rychlé, snadné ale velmi chutné vánoční pečivo, které můžete na povrchu ozdobit například sušeným ovocem, mandlemi či oříšky.
Ingredience:
- 2 šálky žitné mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 šálku mascarpone
- 1/2 šálku másla
- 1/2 šálku třtinového cukru
Postup:
- Ve středně velké míse smíchejte mouku a sůl.
- V mixéru nebo ručně vyšlehejte mascarpone, přidejte máslo a cukr a postupujte stejně, dokud se obě hmoty dobře nespojí.
- Následně přidejte moučnou směs k máslové a míchejte jen tak dlouho, aby se obě směsi spojily.
- Těsto vyklopte na pracovní desku, prohněťte a vytvarujte do koule.
- Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu vychladit do chladničky.
- Troubu si předehřejte na 170°C.
- Těsto vyválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrajujte tvary pomocí vykrajovátka.
- Cukroví pokládejte na připravené plechy s pečicím papírem.
- Pečte 6-8 minut dozlatova.
- Nechte vychladnout a posypejte trochou moučkového cukru.
Máte slabost pro čokoládové cukroví? Vyzkoušejte naše rozmanité vánoční cukroví s čokoládou!