Jednoduchý borůvkový koláč

Jednoduchý borůvkový koláč

Jak si upéct opravdu jednoduchý koláč s ovocem? Připravte si klasickou rychlou bublaninu.

Budete potřebovat:

  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů cukru krupice
  • 125 mililitrů oleje
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 4 polévkové lžíce mléka

Postup přípravy:

  • Ze všeho nejdříve si předehřejte troubu na 160 stupňů. 
  • V míse smíchejte cukr, vanilkový cukr, olej a sůl.
  • Postupně přidejte vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva a mléko.
  • Všechno pořádně smíchejte dohromady. 
  • Těsto vlijte na předem připravený plech nebo koláčovou formu.
  • Nakonec na těsto nasypte borůvky a vložte do trouby.
  • Pečte při teplotě 160 stupňů asi 35 minut.
pečený kulatý koláč pokrytý borůvkami a ostružinami
Zdroj foto: getrecipebox.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.