Bramborový guláš

Bramborový guláš
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Skvěle ochucené jídlo, které je neuvěřitelně jednoduché na přípravu! Před podáváním do něj můžete přidat trochu zakysané smetany, dodá mu tu správnou chuť.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 3 velké brambory nakrájené na kousky o velikosti sousta
  • 1 lžička čerstvého česneku, nasekaného
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 5 šálků vody smíchané s koncentrovaným vývarem
  • 2 polévkové lžíce papriky
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 1 bobkový list
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžičky černého pepře
  • petrželka na ozdobu
  • zakysaná smetana k servírování

Postup

  1. Rozpalte pánev s olejem.
  2. Přidejte cibuli a orestujte doměkka.
  3. Přidejte česnek a minutu restujte.
  4. Dále přidejte bobkový list a brambory.
  5. Dochuťte kmínem a paprikou.
  6. Celou směs dobře promíchejte na mírném ohni.
  7. Na brambory v hrnci přidejte rajčatový protlak, dochuťte solí a pepřem.
  8. Brambory zalijte vývarem a promíchejte.
  9. Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  10. Občas promíchejte.
  11. Doba vaření brambor do měkka může trvat asi 20–30 minut, záleží na velikosti kousku brambor a odrůdě.
  12. Kousek bobkového listu vyjměte a zlikvidujte.
  13. Horký guláš podávejte v miskách a ozdobte zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
Guláš z brambor servírovaný v misce a nabíraný lžící.
www.masalaherb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.