Skvěle ochucené jídlo, které je neuvěřitelně jednoduché na přípravu! Před podáváním do něj můžete přidat trochu zakysané smetany, dodá mu tu správnou chuť.
Ingredience
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 3 velké brambory nakrájené na kousky o velikosti sousta
- 1 lžička čerstvého česneku, nasekaného
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 5 šálků vody smíchané s koncentrovaným vývarem
- 2 polévkové lžíce papriky
- 1 polévková lžíce kmínu
- 1 bobkový list
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžičky černého pepře
- petrželka na ozdobu
- zakysaná smetana k servírování
Postup
- Rozpalte pánev s olejem.
- Přidejte cibuli a orestujte doměkka.
- Přidejte česnek a minutu restujte.
- Dále přidejte bobkový list a brambory.
- Dochuťte kmínem a paprikou.
- Celou směs dobře promíchejte na mírném ohni.
- Na brambory v hrnci přidejte rajčatový protlak, dochuťte solí a pepřem.
- Brambory zalijte vývarem a promíchejte.
- Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
- Občas promíchejte.
- Doba vaření brambor do měkka může trvat asi 20–30 minut, záleží na velikosti kousku brambor a odrůdě.
- Kousek bobkového listu vyjměte a zlikvidujte.
- Horký guláš podávejte v miskách a ozdobte zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.