Právě banánová mouka vyvažuje hladinu cukru v krvi, je bohatá na vlákninu, má málo kalorií, nemá chuť banánů, je výživná a bezlepková. Je tedy nejlepší alternativou klasické pšeničné mouky, ale i mandlové či kokosové.
Ingredience
- 1 a 1/4 hrnku ovesné mouky
- 1/2 hrnku zelené banánové mouky
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek sušených meruněk
- 2/3 hrnku třtinového cukru
- 2/3 hrnku pomerančového džusu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Sušené meruňky nasekejte na menší kousky a dejte stranou.
- Ve velké misce rozšlehejte vejce, olej, třtinový cukr, pomerančový džus, citronovou šťávu a mokrou směs dejte stranou.
- V jiné míse smíchejte ovesnou mouku s banánovou, jedlou sodu a špetku soli.
- Přidejte suché přísady do misky s vlhkými přísadami a dobře promíchejte. Přidejte meruňky a vmíchejte je do těsta.
- Těsto nalijte do vymazané nebo papírem vyložené formy a pečte asi 40-50 minut, dokud špejle nevyjede čistá.
- Před podáváním nechte vychladnout.