Jednoduchý dort Tres leches

Jednoduchý dort Tres leches
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Užijte si tento autentický jednoduchý recept na dort Tres Leches, jehož lehký piškot je pokryt chutnou šlehačkou. Fantastický mexický dezert, který se u vás stane hitem!

Ingredience

Na těsto:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ hrnku změklého másla
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 1 šálek bílého cukru
  • 4 velká vejce, pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálku plnotučného mléka

Na mléčnou směs:

  • 340 g plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
  • 400 g plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 a ½ šálku smetany ke šlehání

Na domácí šlehačku:

  • 1 a ½ šálku smetany ke šlehání
  • ¼ šálku krystalového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Vymažte pekáč o velikosti 23 x 33 cm máslem a dejte stranou.
  3. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. Ve velké míse smíchejte máslo, olej a cukr, dokud se dobře nespojí, asi 3 – 4 minuty.
  5. Přidejte vejce, jedno po druhém, šlehejte po každém přidání, aby se každé vejce vmíchalo do těsta.
  6. Poté vmíchejte vanilkový extrakt.
  7. Polovinu moučné směsi jemně vmíchejte do vlhkých přísad, poté přidejte mléko a poté přidejte zbývající směs mouky.
  8. Nalijte těsto do připraveného pekáče.
  9. Pečte 35 – 40 minut, dokud špejle vložená do těsta nevyjde čistá.
  10. Jakmile je dort vychladlý, pomocí špejle propíchejte otvory v celém dortu.
  11. V malé misce smíchejte neslazené kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko a smetanu ke šlehání, dokud se úplně nespojí.
  12. Nalijte mléčnou směs na dort a poté dejte do chladničky, dokud úplně nevychladne. (Nejlepší je přes noc.)
  13. Do velké vychlazené mísy přidejte smetanu ke šlehání.
  14. Šlehejte na nízké otáčky, poté zvyšujte na střední rychlost asi 2 minuty, ve smetaně se vytvoří měkké špičky.
  15. Přidejte cukr a vanilkový extrakt a šlehejte další 1 – 2, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  16. Nandejte šlehačku na dort.
  17. Dejte do lednice, dokud nebudete připraveni servírovat.
Mexický dort ozdobený domácí šlehačkou servírovaný na talířku s vidličkou.
www.everydayeileen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.