Vyzkoušejte si tento recept bez mouky i vy. Nejenže je bezlepkový, také skvěle chutná a obsahuje méně kalorií.
Ingredience
- 1 ½ hrnku nesolených pražených mandlí (1,5 hrnku)
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 1 ½ čajové lžičky prášku do pečiva (1,5 ČL)
- Špetka soli
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
- 4 velká vejce
- ⅓ hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3-4 nastrouhané mrkve
Postup
- Zahřejte troubu na 180°C.
- Vytřete máslem nebo kokosovým olejem dortovou formu nebo ji vyložte pečícím papírem.
- Smíchejte mandle a hnědý cukr v kuchyňském robotu. Mixujte, dokud nejsou mandle jemně mleté.
- Poté přidejte prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a citronovou kůru.
- Vejce rozšlehejte v misce stojatého mixéru s elektrickým šlehačem.
- Přidejte moučkový cukr a pokračujte v šlehání, dokud není směs netvoří sníh.
- Do směsi přidejte vanilku, mandlovou směs a nastrouhanou mrkev.
- Vylijte těsto do připravené formy, vložte do trouby a pečte jednu hodinu, dokud dort nebude na dotek pevný.
- Po upečení nechte zcela vychladnout a poté podávejte.
- Potřít můžete například jogurtem nebo tvarohem.