Pokrmy z jednoho hrnce jsou v dnešní době velmi vítaným zpestřením jídelníčku, neboť ušetří spoustu času i nádobí. Stačí totiž všechny suroviny tak říkajíc naházet do jednoho kusu nádobí a máte vystaráno.
Vhodný recept zajistí kombinaci těch správných surovin pro co nejlepší chuť. My jsme pro vás vybrali variantu s klobásou, ale jde to i s masem (viz. foto) No, a jestli fandíte vydatným pokrmům, omrkněte recepty na perkelt.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 2 velké cibule
- 40 g másla
- 1 sklenice/plechovka kysaného zelí
- 3/4 l kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- 600 g klobásy (německé, maďarské atd.)
- 1 větší mrkev
- 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 1 polévková lžíce hořčice
- Sůl podle chuti
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky celého kmínu
- 1 – 2 lžičky hnědého cukru
- 1 hrst pažitky
Postup:
- Brambory oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky. Nesmí být moc drobné, jinak se rozvaří.
- Cibuli s mrkví očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Máslo rozehřejeme v hrnci, vhodíme na něj brambory s cibulí i cibulí a zhruba 10 minut restujeme.
- Přidáme kysané zelí, přilijeme vývar a necháme 10 minut provařit na střední teplotu.
- Mezitím si připravíme na vedlejší plotýnku pánev, rozehřejeme v ní olej a dáme na něj opéct na šikmé plátky nakrájené klobásy o tloušťce cca 0,5 cm.
- Smetanu smícháme s hořčicí a přimícháme do vývaru.
- Osolíme podle chuti, přidáme mletý černý pepř, kmín, bobkový list a necháme 3 – 4 minutky povařit.
- Nakonec přidáme opečené klobásy, najemno nasekanou pažitku.
- Odstavíme a můžeme podávat.