Jednoduchý německý eintopf

Jednoduchý německý eintopf

Pokrmy z jednoho hrnce jsou v dnešní době velmi vítaným zpestřením jídelníčku, neboť ušetří spoustu času i nádobí. Stačí totiž všechny suroviny tak říkajíc naházet do jednoho kusu nádobí a máte vystaráno.

Vhodný recept zajistí kombinaci těch správných surovin pro co nejlepší chuť. My jsme pro vás vybrali variantu s klobásou, ale jde to i s masem (viz. foto) No, a jestli fandíte vydatným pokrmům, omrkněte recepty na perkelt.

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 2 velké cibule
  • 40 g másla
  • 1 sklenice/plechovka kysaného zelí
  • 3/4 l kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 600 g klobásy (německé, maďarské atd.)
  • 1 větší mrkev
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky celého kmínu
  • 1 – 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 hrst pažitky

Postup:

  • Brambory oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky. Nesmí být moc drobné, jinak se rozvaří.
  • Cibuli s mrkví očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  • Máslo rozehřejeme v hrnci, vhodíme na něj brambory s cibulí i cibulí a zhruba 10 minut restujeme.
  • Přidáme kysané zelí, přilijeme vývar a necháme 10 minut provařit na střední teplotu.
  • Mezitím si připravíme na vedlejší plotýnku pánev, rozehřejeme v ní olej a dáme na něj opéct na šikmé plátky nakrájené klobásy o tloušťce cca 0,5 cm.
  • Smetanu smícháme s hořčicí a přimícháme do vývaru.
  • Osolíme podle chuti, přidáme mletý černý pepř, kmín, bobkový list a necháme 3 – 4 minutky povařit.
  • Nakonec přidáme opečené klobásy, najemno nasekanou pažitku.
  • Odstavíme a můžeme podávat.
Klobásový guláš z jednoho hrnce se zeleninou a brambory.
Zdroj: https://gingerandseasalt.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.