Pokud milujete náš perník, pak si rozhodně zamilujete i ten bavorský. Německé perníčky mají nepřekonatelnou vůni, lahodnou chuť a skvělou konzistenci. Když k tomu ještě přidáte citronovou nebo pomerančovou kůru, máte o mlsání postaráno.
Ingredience:
- 300 g mletých mandlí
- 200 g mletých lískových ořechů
- 170 g třtinového cukru (pokud možno nenahrazovat)
- 190 g kandované citronové kůry
- 190 g kandované pomerančové kůry
- 4 polévkové lžíce kvalitního medu
- 1 lžička kvalitního kakaového prášku
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky mleté skořice
- 6 vajec velikosti M
- špetka soli
- 1 lžička kakaového prášku
- 2 lžičky perníkového koření
- 20 velkých oplatek
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 160°C a připravíme si plech, na který dáme pečící papír.
- Pomerančovou i citronovou kůru nasekáme na jemné kostičky o velikosti cca 3 mm.
- Do mísy dáme vejce, třtinový cukr, med a utřeme do pěny.
- Vmícháme mleté ořechy, skořici, kakaový prášek, perníkové koření, pomerančovou i citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto.
- Lžící poté nabíráme kousky těsta a klademe na jednotlivé oplatky, dokud těsto nespotřebujeme.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
- Poté vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu.
- Vychladlé perníčky potřeme polevou, případně ještě ozdobíme kousky kandované kůry nebo plátky mandlí, ale není to nutné.
- Necháme zaschnout a uložíme do krabice na sušenky.