Jednoduchý norimberský perník

Jednoduchý norimberský perník
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 10

Pokud milujete náš perník, pak si rozhodně zamilujete i ten bavorský. Německé perníčky mají nepřekonatelnou vůni, lahodnou chuť a skvělou konzistenci. Když k tomu ještě přidáte citronovou nebo pomerančovou kůru, máte o mlsání postaráno.

Ingredience:

  • 300 g mletých mandlí
  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 170 g třtinového cukru (pokud možno nenahrazovat)
  • 190 g kandované citronové kůry
  • 190 g kandované pomerančové kůry
  • 4 polévkové lžíce kvalitního medu
  • 1 lžička kvalitního kakaového prášku
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 6 vajec velikosti M
  • špetka soli
  • 1 lžička kakaového prášku
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 20 velkých oplatek

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 160°C a připravíme si plech, na který dáme pečící papír.
  • Pomerančovou i citronovou kůru nasekáme na jemné kostičky o velikosti cca 3 mm.
  • Do mísy dáme vejce, třtinový cukr, med a utřeme do pěny.
  • Vmícháme mleté ořechy, skořici, kakaový prášek, perníkové koření, pomerančovou i citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto.
  • Lžící poté nabíráme kousky těsta a klademe na jednotlivé oplatky, dokud těsto nespotřebujeme.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
  • Poté vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu.
  • Vychladlé perníčky potřeme polevou, případně ještě ozdobíme kousky kandované kůry nebo plátky mandlí, ale není to nutné.
  • Necháme zaschnout a uložíme do krabice na sušenky.
Vynikající perník Norimberský podle tradičního receptu na vánoční období.
Zdroj: https://www.cooknsoul.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.