Začneme snadným a rychlým dortíkem. Jeho chuť ještě více vyšperkujete, když použijete kvalitní čokoládu, nejlépe, pokud bude mít obsah kakaa vyšší než 55 % procent.
Co budeme potřebovat
- 125 g čokolády na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce mléka
- 125 g másla
- 125 g cukru krystal
- 2 bílky
- 2 žloutky
- Špetka soli
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Máslem si vymažeme formu na dort
- Na vodní lázni ve větším hrnci si rozpusíme čokoládu s mlékem
- Poté přidáme máslo a za stálého míchání, necháme čokoládu rozpustit
- Hrnec sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a žloutky
- Promícháme, aby se vše spojilo a pak prosejeme mouku
- Ve vedlejší míse si rozšleháme bílky se solí
- Sníh opatrně zapracujeme do čokoládové směsi a dobře promícháme
- Čokoládové těsto vylijeme do připravené formy a dáme do trouby
- Dort pečeme po dobu 30 -35 minut
Abyste si nemuseli kupovat celé balení mandlové mouky, kupte si v obchodě pouze namleté mandle.