Jednoduchý salát s mrkví a fenyklem

Jednoduchý salát s mrkví a fenyklem

Tento ohromující salát z mrkve, fenyklu, pistácií a delikátního dresinku je perfektní přílohou, kterou si všichni kolem vás zamilují!

Ingredience

  • 3 velké mrkve
  • 1 fenykl, bez stonků a listů
  • 1/4 šálku nasekaných pistácií
  • fenyklové listy – na ozdobu

Na zálivku:

  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 1/4 čajové lžičky ​​hořčice – volitelně
  • 1/8 čajové lžičky mořské soli – nebo více podle chuti

Postup                                       

  1. Odřízněte konce z mrkví a oloupejte vnější vrstvu.
  2. Poté pomocí škrabky na zeleninu vytvořte tenké hobliny.
  3. Připravte si fenykl odstraněním stonků a všech odbarvených vnějších částí.
  4. Pomocí škrabky na zeleninu vytvářejte z fenyklu hoblinky, dokud se nedostanete do jeho středu.
  5. Když se dostanete do bodu, kdy je obtížné fenykl loupat, nakrájejte zbytek na tenké plátky.
  6. Nezapomeňte odstranit a zlikvidovat jádro fenyklu.
  7. Smíchejte zeleninové hobliny a pistácie ve velké míse.
  8. V malé misce smíchejte přísady na dresink a nalijte ho na zeleninu a ořechy.
  9. Míchejte, dokud nebude vše dobře potaženo.
  10. Před podáváním ozdobte nasekanými fenyklovými listy.
Mrkev a fenykl nakrájené na proužky servírované na oválném talíři.
www.itsavegworldafterall.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.