Tento ohromující salát z mrkve, fenyklu, pistácií a delikátního dresinku je perfektní přílohou, kterou si všichni kolem vás zamilují!
Ingredience
- 3 velké mrkve
- 1 fenykl, bez stonků a listů
- 1/4 šálku nasekaných pistácií
- fenyklové listy – na ozdobu
Na zálivku:
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- 1/4 čajové lžičky hořčice – volitelně
- 1/8 čajové lžičky mořské soli – nebo více podle chuti
Postup
- Odřízněte konce z mrkví a oloupejte vnější vrstvu.
- Poté pomocí škrabky na zeleninu vytvořte tenké hobliny.
- Připravte si fenykl odstraněním stonků a všech odbarvených vnějších částí.
- Pomocí škrabky na zeleninu vytvářejte z fenyklu hoblinky, dokud se nedostanete do jeho středu.
- Když se dostanete do bodu, kdy je obtížné fenykl loupat, nakrájejte zbytek na tenké plátky.
- Nezapomeňte odstranit a zlikvidovat jádro fenyklu.
- Smíchejte zeleninové hobliny a pistácie ve velké míse.
- V malé misce smíchejte přísady na dresink a nalijte ho na zeleninu a ořechy.
- Míchejte, dokud nebude vše dobře potaženo.
- Před podáváním ozdobte nasekanými fenyklovými listy.