Zelný salát s kuřecím masem

Zelný salát s kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 3

Zbožňujete-li jednoduchá, ale přitom výborná jídla, pak je tento recept tím pravým pro vás. Tento vietnamský salát se díky svým ingrediencím stane svěží svačinou, přílohou, ale i hlavním jídlem.

Ingredience

  • 150-300g kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 2,5 hrnku nastrouhaného zelí (červené/bílé)
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • 2 nastrouhané střední mrkve
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rýžového vinného octa
  • nahrubo nasekané solené arašídy
  • nahrubo nasekané listy máty

Postup

  • Nejprve na pánvi zahřejte olivový olej, na němž orestujte nakrájená kuřecí prsa do zlatova.
  • Orestované kuře smíchejte v míse se zelím, jarní cibulkou a mrkví.
  • V menší misce smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, ocet a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  • Vzniklou zálivkou zalejte salát ve velké míse a dobře promíchejte.
  • Podávejte posypané arašídy a lístky máty.
Vietnamský zelný salát s mrkví a arašídy.
Zdroj: thewanderlustkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.