Zbožňujete-li jednoduchá, ale přitom výborná jídla, pak je tento recept tím pravým pro vás. Tento vietnamský salát se díky svým ingrediencím stane svěží svačinou, přílohou, ale i hlavním jídlem.
Ingredience
- 150-300g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 2,5 hrnku nastrouhaného zelí (červené/bílé)
- 3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 2 nastrouhané střední mrkve
- 3 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rýžového vinného octa
- nahrubo nasekané solené arašídy
- nahrubo nasekané listy máty
Postup
- Nejprve na pánvi zahřejte olivový olej, na němž orestujte nakrájená kuřecí prsa do zlatova.
- Orestované kuře smíchejte v míse se zelím, jarní cibulkou a mrkví.
- V menší misce smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, ocet a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- Vzniklou zálivkou zalejte salát ve velké míse a dobře promíchejte.
- Podávejte posypané arašídy a lístky máty.