Tato chuťovka je tím nejlepším co svým přátelům můžete naservírovat! Používáme jen ty nejkvalitnější suroviny, které jsou doplněné salsou v řeckém stylu, plné svěží chuti!
Co budeme potřebovat
Na salsu
- Lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 ½ lžičky čerstvé citronové šťávy
- Špetka soli
- Lžíce nasekané listové petrželky
- 40 g nakrájených cherry rajčat
- 40 g jemně nastrouhané okurky
- 2 lžíce najemno nakrájené červené cibule
- 30 g nakrájených zelených oliv
- 30 g rozdrobeného sýra Feta
Na jednohubky
- ½ velké okurky (neloupané)
- 300 g plnotučného řeckého jogurtu
- Stroužek česneku (jemně nasekaný)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Lžíce bílého octa
- ½ lžičky soli
- Lžíce mletého čerstvého kopru
- Mini Taco shells
Postup
- Řeckou salsu připravíme tak, že ve střední misce rozšleháme lžíci olivového oleje s citronovou šťávou, solí a petrželkou
- Přidáme rajčata, okurku, červenou cibuli a olivy a dobře promícháme
- Jemně vmícháme sýr Feta a dáme stranou
- U tzatziki si nastrouháme okurku do misky
- Poté z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vrátíme jí zpět do mísy
- Smícháme jí s jogurtem, česnekem, olivovým olejem, octem a solí
- Nakonec jemně vmícháme čerstvý kopr
- Taco shells vyndáme z obalu a rovnoměrně do nich rozdělíme omáčku tzatziki
- A nakonec přidáme do každého taca lžící řecké salsy
- Ihned podáváme