Jehněčí hřbet na červeném víně

Jehněčí hřbet na červeném víně

Dušené jehněčí na červeném víně je oblíbenou pochoutkou, která je navíc neuvěřitelně jednoduchá na přípravu. Nevěříte? Tak pojďte vařit!

INGREDIENCE

  • 750 g jehněčího hřbetu
  • 50 g másla
  • 500 ml vývaru
  • 300 ml červeného vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 6 kuliček nového koření a černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • mletý pepř a sůl
  • snítka rozmarýnu

POSTUP

  • Na másle restujeme hrubě pokrájenou cibuli dozlatova.
  • Maso očistíme, osolíme, opepříme.
  • Na cibulce necháme zatáhnout ze všech stran
  • Maso dáme stranou a přidáme na drobno nakrájený česnek, všechno koření a lehce zarestujeme.
  • Přidáme protlak a ještě chvilku restujeme, podlijeme vínem, to necháme odpařit.
  • Přidáme vývar, odvaříme přípečky, vrátíme maso, přikryjeme poklicí a v troubě vyhřáté na 180-200 °C pečeme cca 20 min.
  • Pak poklici odkryjeme a ještě cca 30 min dopékáme na barvu.
  • Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.
  • Šťávu propasírujeme a dochutíme.
Maso z jehněčího servírované na talíři s omáčkou, bramborovou kaší a fazolkami.
www.foodtolove.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.