Dušené jehněčí na červeném víně je oblíbenou pochoutkou, která je navíc neuvěřitelně jednoduchá na přípravu. Nevěříte? Tak pojďte vařit!
INGREDIENCE
- 750 g jehněčího hřbetu
- 50 g másla
- 500 ml vývaru
- 300 ml červeného vína
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 6 kuliček nového koření a černého pepře
- 3 bobkové listy
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- mletý pepř a sůl
- snítka rozmarýnu
POSTUP
- Na másle restujeme hrubě pokrájenou cibuli dozlatova.
- Maso očistíme, osolíme, opepříme.
- Na cibulce necháme zatáhnout ze všech stran
- Maso dáme stranou a přidáme na drobno nakrájený česnek, všechno koření a lehce zarestujeme.
- Přidáme protlak a ještě chvilku restujeme, podlijeme vínem, to necháme odpařit.
- Přidáme vývar, odvaříme přípečky, vrátíme maso, přikryjeme poklicí a v troubě vyhřáté na 180-200 °C pečeme cca 20 min.
- Pak poklici odkryjeme a ještě cca 30 min dopékáme na barvu.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.
- Šťávu propasírujeme a dochutíme.