Jehněčí maso a houby dušené s červeným vínem, česnekem a hovězím vývarem jsou neodolatelnou kombinací, která má tak krásnou hlubokou chuť, že vás jednoduše oslní!
INGREDIENCE
- 300 g celozrnných těstovin pappardelle
- 1 lžíce olivového oleje
- 350 g vykostěného jehněčího hřbetu, oříznutého a nakrájené hona cca centimetr silné medailonky
- 1/4 lžičky každé mořské soli a čerstvě mletého černého pepře
- 350 g různých druhů hub (například lišky, shiitake a žampiony), nahrubo nasekaných
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1/2 šálku suchého červeného vína
- 8 sušených rajčat,nakrájených na tenké plátky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
POSTUP
- Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejeme olej.
- Jehněčí ochutíme solí a pepřem.
- Maso dáme na pánev a opékáme, dokud z obou stran nezhnědne, asi 5 až 7 minut pro medium-rare nebo 7-9 minut pro medium. (V případě potřeby pracujeme po dávkách.)
- Jehněčí maso přendáme na talíř a přikryjeme, aby zůstalo teplé.
- Snížíme teplotu na střední, přidáme houby a restujeme za častého míchání, dokud nezhnědnou, asi 7 až 10 minut.
- Přidáme česnek a restujeme za stálého míchání, dokud nebude voňavý, 30 sekund.
- Přilijeme vývar a víno a seškrabneme opečené kousky ze dna pánve.
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje o jednu třetinu, asi 3 minuty.
- Na pánev přidáme těstoviny.
- Přikryjeme a vaříme za občasného míchání, dokud těstoviny nejsou al dente, 4 až 5 minut.
- Do pánve vrátíme jehněčí maso a veškerou nahromaděnou šťávu a prohřejeme, asi 1 minutu.
- Přidáme rajčata a rozmarýn a promícháme.
- Dobrou chuť!
Jak na výběr té správné trouby pro vestavbu? Inspirujte se naším testem!