Jehněčí hřbet s houbovým ragú

Jehněčí hřbet s houbovým ragú

Jehněčí maso a houby dušené s červeným vínem, česnekem a hovězím vývarem jsou neodolatelnou kombinací, která má tak krásnou hlubokou chuť, že vás jednoduše oslní!

INGREDIENCE

  • 300 g celozrnných těstovin pappardelle
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 350 g vykostěného jehněčího hřbetu, oříznutého a nakrájené hona cca centimetr silné medailonky
  • 1/4 lžičky každé mořské soli a čerstvě mletého černého pepře
  • 350 g různých druhů hub (například lišky, shiitake a žampiony), nahrubo nasekaných
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1/2 šálku suchého červeného vína
  • 8 sušených rajčat,nakrájených na tenké plátky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu

POSTUP

  1. Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejeme olej.
  2. Jehněčí ochutíme solí a pepřem.
  3. Maso dáme na pánev a opékáme, dokud z obou stran nezhnědne, asi 5 až 7 minut pro medium-rare nebo 7-9 minut pro medium. (V případě potřeby pracujeme po dávkách.)
  4. Jehněčí maso přendáme na talíř a přikryjeme, aby zůstalo teplé.
  5. Snížíme teplotu na střední, přidáme houby a restujeme za častého míchání, dokud nezhnědnou, asi 7 až 10 minut.
  6. Přidáme česnek a restujeme za stálého míchání, dokud nebude voňavý, 30 sekund.
  7. Přilijeme vývar a víno a seškrabneme opečené kousky ze dna pánve.
  8. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje o jednu třetinu, asi 3 minuty.
  9. Na pánev přidáme těstoviny.  
  10. Přikryjeme a vaříme za občasného míchání, dokud těstoviny nejsou al dente, 4 až 5 minut.
  11. Do pánve vrátíme jehněčí maso a veškerou nahromaděnou šťávu a prohřejeme, asi 1 minutu.
  12. Přidáme rajčata a rozmarýn a promícháme.
  13. Dobrou chuť!
Jehněčí maso a houby dušené s červeným vínem, česnekem a hovězím vývarem, to vše servírované s těstovinami na pánvi.
www.cleaneatingmag.com

Jak na výběr té správné trouby pro vestavbu? Inspirujte se naším testem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.