Jehněčí kotlety na rozmarýnu

Jehněčí kotlety na rozmarýnu

Rozmarýn se k jehněčímu masu skvěle hodí, proto pro vás máme i následující recept. Maso pečené se slaninkou, cibulí, česnekem a rozmarýnem potěší vaše chuťové buňky a užije si ho celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • 1 kg jehněčí kotlety
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g slaniny
  • 500 ml vývaru
  • 1 ks velké cibule
  • 1 svazek rozmarýnu
  • 1 palice česneku
  • sůl a pepř

POSTUP

  • Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme dno pekáčku.
  • Přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli.
  • Maso potřeme částí česneku rozetřeného se solí.
  • Vložíme očištěné maso, nakrájené na jednotlivé kotlety.
  • Kotlety předtím zprudka zatáhneme po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany).
  • Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidejte větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.
  • Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 40 minut.
  • Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
  • Šťávu v pekáčku prudce svaříme a zredukujeme na polovinu.
  • Kotlety a podávejte přelité šťávou s bramorovou kaší, avokádovým salátem.
Kotlety z jehněčího upečené se slaninkou, cibulí, česnekem a rozmarýnem, servírované na talíři s čerstvými bylinkami.
www.vibrantmethod.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.