Jehněčí kotletky marinované ve směsi česneku, pepře a petrželky, pečené do měkka, jsou krásně šťavnaté a nemusíte se stydět je servírovat ani těm náročnějším hostům.
INGREDIENCE
- 8 jehněčích kotletek
- 1 citron
- 5 stroužků česneku
- sůl, pepř
- rozmarýn
- petrželka
- 2 lžíce másla
POSTUP
- Jehněčí po obou stranách potřeme rozpůleným citronem.
- Česnek, pepř a sekanou petrželku promícháme a směsí potřeme kotlety.
- Necháme v lednici uležet přes noc.
- Troubu předehřejeme na 220º C.
- Kotlety dáme do vymazaného pekáčku.
- Asi čtyři minuty zprudka zapečeme, pak snížíme teplotu na 180 stupňů, odkryjeme a pečeme 5 minut.
- Nakonec stáhneme teplotu na 140º C a dopečeme 15 minut.
- Servírujeme s bramborovou kaší.