Jehněčí kotlety s citronem a česnekem

Jehněčí kotlety s citronem a česnekem

Jehněčí kotletky marinované ve směsi česneku, pepře a petrželky, pečené do měkka, jsou krásně šťavnaté a nemusíte se stydět je servírovat ani těm náročnějším hostům.

INGREDIENCE

  • 8 jehněčích kotletek
  • 1 citron
  • 5 stroužků česneku
  • sůl, pepř
  • rozmarýn
  • petrželka
  • 2 lžíce másla

POSTUP

  • Jehněčí po obou stranách potřeme rozpůleným citronem.
  • Česnek, pepř a sekanou petrželku promícháme a směsí potřeme kotlety.
  • Necháme v lednici uležet přes noc.
  • Troubu předehřejeme na 220º C.
  • Kotlety dáme do vymazaného pekáčku.
  • Asi čtyři minuty zprudka zapečeme, pak snížíme teplotu na 180 stupňů, odkryjeme a pečeme 5 minut.
  • Nakonec stáhneme teplotu na 140º C a dopečeme 15 minut.
  • Servírujeme s bramborovou kaší.
Kotlety z jehněčího, marinované ve směsi česneku, pepře a petrželky, pečené do měkka, servírované na talíři s plátky citronu, rozmarýnem a vidličkou.
www.thelemonbowl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.