Nejlépe však chutná ajvar s masem. Není pochyb o tom, že se tato omáčka nejlépe hodí k masitým pokrmům, zejména tedy k jehněčímu masu. Proto tento recept musíte vyzkoušet i u vás doma!
Co budeme potřebovat
- 300 g jehněčí kýty (nakrájené na kostičky)
- 200 g bílých fazolí (z konzervy)
- 100 g zelených fazolek
- 20 g petrželky
- Stroužek česneku
- Cuketa
- Cibule
- 20 gramů másla
- Sůl
- Pepř
- Ajvar ((vyberte si z receptů uvedených výše)
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu
- Přidejte jehněčí maso a opékáme asi 4 až 5 minut z každé strany, dokud není propečené
- Vyndáme ho z pánve a přendáme ho do mísy, kterou přikryjeme, aby maso zůstalo teplé
- Mezitím rozehřejeme na vysokou teplotu olej v pánvi
- Přidáme cibuli a zbývající česnek
- Vaříme a mícháme asi 1 minutu
- Vhodíme fazole a vaříme další 2 minuty
- Přidáme cuketu a máslo
- Pokračujeme ve vaření asi 2 minuty, poté přidáme ajvar a vše necháme společně provařit
- Jehněčí maso podáváme s cuketovou směsí, ozdobené petrželkou