Jehněčí žebírka s česnekem, chilli, brusinkami a čerstvými bylinkami jsou mnohem lepší než vaše oblíbená žebra, která se dáváte obvykle v restauraci. Přesvědčte se sami!
INGREDIENCE
- 1 kg jehněčích žebírek
- 3 chilli papričky
- brusinky
- 3 stroužky česneku
- snítku rozmarýnu a tymiánu
- sůl, pepř
- snítky brusinčí
- 2 lžíce másla
POSTUP
- Na másle zprudka opečeme osolená a opepřená žebra.
- Vyjmeme je a dáme orestovat drobně nakrájený česnek, rozmarýn a tymián.
- Zalijeme vývarem a necháme cca 5 minut odvařit.
- Maso, snítky brusinčí, brusinky i omáčku dáme do pekáče, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 150º C na 2,5 hodiny.
- Odklopíme a pečeme dalších 40 -60 minut.
- Podáváme ozdobené kousky pečené zeleniny.
