Jemná francouzská omeleta

Jemná francouzská omeleta

Francouzská varianta tohoto pokrmu je známá svou jemností a vláčností, která do velké míry souvisí se specifickým způsobem její přípravy. Uvařte si ji společně s námi!

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 2 PL najemno nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL másla
  • Pažitka na ozdobu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej.
  2. V misce si rozšlehejte vajíčka.
  3. Následně do nich přidejte polovinu lžíce studeného másla a opět důkladně rozmíchejte, aby se máslo zcela spojilo s vejci.Zbývající máslo přidejte do pánve k oleji.
  4. Rozšlehaná vejce vlijte do pánve a pomalu vajíčky v malých kruzích pohybujte vidličkou.
  5. Když jsou vejce téměř hotová, jejich vrchní část uhlaďte lžící.
  6. Následně omeletu osolte a opepřete.
  7. Omeletu posypejte nastrouhaným sýrem a najemno nakrájenu pažitkou.
  8. Vypněte oheň, pánev přiklopte pokličkou a nechte ještě přibližně minutku dojít. Záleží, jak moc „propečenou“ omeletu chcete mít.

Francouzská vaječná omeleta se podává stočená do roličky s čerstvým zeleným salátem.

Francouzská verze omelety servírovaná se salátem
zdroj: the spruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.