Francouzská varianta tohoto pokrmu je známá svou jemností a vláčností, která do velké míry souvisí se specifickým způsobem její přípravy. Uvařte si ji společně s námi!
Ingredience:
- 3 vejce
- 2 PL najemno nastrouhaného tvrdého sýra
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL másla
- Pažitka na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi zahřejte olivový olej.
- V misce si rozšlehejte vajíčka.
- Následně do nich přidejte polovinu lžíce studeného másla a opět důkladně rozmíchejte, aby se máslo zcela spojilo s vejci.Zbývající máslo přidejte do pánve k oleji.
- Rozšlehaná vejce vlijte do pánve a pomalu vajíčky v malých kruzích pohybujte vidličkou.
- Když jsou vejce téměř hotová, jejich vrchní část uhlaďte lžící.
- Následně omeletu osolte a opepřete.
- Omeletu posypejte nastrouhaným sýrem a najemno nakrájenu pažitkou.
- Vypněte oheň, pánev přiklopte pokličkou a nechte ještě přibližně minutku dojít. Záleží, jak moc „propečenou“ omeletu chcete mít.
Francouzská vaječná omeleta se podává stočená do roličky s čerstvým zeleným salátem.