Jemná jogurtová bublanina

Jemná jogurtová bublanina
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Hledáte trochu zdravější verzi oblíbeného moučníku? Zkuste tuto odlehčenou s jogurtem.

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 80 ml oleje
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl
  • 400 g ovoce dle chuti

Postup

  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  • V druhé míse prošlehejte vejce, přidejte olej, cukr a jogurt a promíchejte.
  • Pomalu přisypávejte suchou směs a rozmíchejte do hladkého těsta.
  • Plech vymažte kouskem másla a vysypte hrubou moukou.
  • Těsto nalijte na plech, dejte na něj ovoce a pečte 20 – 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
  • Nechte vychladnou, poprašte moučkovým cukrem, rozdělte na porce a servírujte.
Dva kousky bublaniny s lesním ovocem na černém talířku
Zdroj: uniquegiftshop.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.