Jemná šlehačková vánočka

Jemná šlehačková vánočka
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Pečivo, jehož součástí je šlehačka, je vždy lahodné a jemné. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 150 g rozinek namočených v rumu
  • 70 g nasekaných mandlí
  • špetka soli
  • 1 žloutek na potření

Postup

  1. Všechny sypké ingredience, tedy mouku, moučkový a vanilkový cukr, sušené droždí a sůl, smíchejte v míse.
  2. Do směsi přidejte mokré ingredience, rozinky a mandle.
  3. Vše vypracujte v těsto.
  4. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechejte přibližně 60 minut kynout na teplém místě.
  5. Z vykynutého těsta upleťte vánočku.
  6. Tu položte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte ještě nejméně 15 minut kynout.
  7. Předehřejte si troubu na 200°C.
  8. Před vložením do trouby vánočku propíchněte na několika místech špejlí, potřete žloutkem a posypejte mandlemi.
  9. Pečete přibližně 35-40 minut.
Vánočka s rozinkami a mandlemi připravovaná ze šlehačky.
zdroj: eta-hausgeraete.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.