Pečivo, jehož součástí je šlehačka, je vždy lahodné a jemné. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 balíček sušeného droždí
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 150 g rozinek namočených v rumu
- 70 g nasekaných mandlí
- špetka soli
- 1 žloutek na potření
Postup
- Všechny sypké ingredience, tedy mouku, moučkový a vanilkový cukr, sušené droždí a sůl, smíchejte v míse.
- Do směsi přidejte mokré ingredience, rozinky a mandle.
- Vše vypracujte v těsto.
- Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechejte přibližně 60 minut kynout na teplém místě.
- Z vykynutého těsta upleťte vánočku.
- Tu položte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte ještě nejméně 15 minut kynout.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Před vložením do trouby vánočku propíchněte na několika místech špejlí, potřete žloutkem a posypejte mandlemi.
- Pečete přibližně 35-40 minut.