Jemná špenátová polévka s vejcem

Jemná špenátová polévka s vejcem

Hledáte recept na polévku hotovou raz dva? Tato špenátová polévka je opravdu rychlá. Pojďte se podívat, jak na to. Máme pro vás připraven i videorecept (ale finální verze je trochu poupravená).

Ingredience:

  • 1 velký svazek špenátu 
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce najemno nasekaného česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 a ½ hrnku mléka
  • sůl dle chuti
  • bílý pepř dle chuti
  • 1 vejce

Postup:

  • Špenátové lístky vhoďte na 1 minutu do vroucí vody, pak je vytáhněte a přemístěte do vody s ledem. Ihned jej vytáhněte a v míchéru rozmixujte na hladké pyré. 
  • Rozehřejte si máslo, přidejte česnek a mouku, udělejte si jíšku (restujte asi 1 minutu).
  • Poté přidejte špenátové pyré a promíchejte. 
  • Přidejte vodu, mléko, sůl, pepř a směs přiveďte k varu. 
  • Polévku projít varem a ke konci přidejte rozšlehané vejce.
  • Podávejte ozdobenou krutony.
špenátová polévka do hrnečku
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.