Jemná sýrová omáčka s čedarem

Jemná sýrová omáčka s čedarem
Příprava: 5 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Jednoduchá, ale přesto vynikající. Dáte si ji s těstovinami nebo zeleninou? Vše je na vás. 

INGREDIENCE:

  • 1 hrnek polotučného mléka
  •  4 lžíce hladké mouky
  •  ¼ lžičky soli
  •  45 g strouhaného čedaru
  •  ¼ lžičky černého pepře

POSTUP:

  • Ve ¼ hrnku mléka si rozmíchejte mouku a dejte vařit. 
  • Hned přidejte zbytek mléka, sůl, pepř a přiveďte za stálého míchání k varu. 
  • Nechte vařit 10 minut do zhoustnutí. 
  • Nakonec vmíchejte nastrouhaný čedar a míchejte do úplného rozpuštění. 
Omáčka z čedaru se hodí nejen k těstovinám.
zdroj: fifteenspatulas.com

Té nejhladší struktury omáčky dosáhnete pomocí ponorného mixéru. Inspirujte se při výběru recenzemi tyčových mixérů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.