Jemné makrelové pâté  

Jemné makrelové pâté  
Příprava: 15 minut Počet porcí: 6

Velmi jednoduchý recept, který si ale díky jeho lahodné chuti jistě zamilujete.

Ingredience:

  • 150 g uzené makrely
  • 100 g smetanového sýra typu Philadelphia
  • čerstvá šťáva z jednoho citronu
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • cherry rajčátka
  • plátky citronu

Postup:

  1. Uzenou makrelu zbavte kostí a kůže.
  2. Společně se smetanovým sýrem a citronovou šťávou ji vložte do kuchyňského robotu.
  3. Rozmixujte dohladka.
  4. Dochuťte pomocí koření.
  5. Dejte na přibližně 20 minut vychladit do ledničky.
  6. Podávejte namazanou na čerstvém pečivu a ozdobenou cherry rajčátky, petrželkou a plátky citronu.

Tato pomazánka s uzenou makrelou může být skvělou a zdravou svačinou i večeří.

Plátky chleba namazané pomazánkou ze zauzené makrely.
zdroj: viva.co.nz

Skvělé pomazánky se dají připravit nejen z makrely, ale také z lososa. Vyzkoušejte naše lahodné lososové pomazánky na mnoho způsobů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.