Jemné mandlové rohlíčky

Jemné mandlové rohlíčky

Klasikou českých Vánoc jsou především rohlíčky vanilkové, tento recept vás ale snadno přesvědčí o tom, že nahradit ořechy mandlemi je velmi dobrý nápad.

Ingredience:

  • 2/3 šálku plátkovaných a opražených mandlí
  • 1/2 šálku bílého cukru
  • 1 šálek másla
  • 1 a 2/3 šálku hladké mouky
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 1/4 šálku moučkového cukru na obalení

Postup:

  1. Vložte mandle a cukr do kuchyňského robotu a zpracovávejte, dokud nebudou mandle jemně namleté.
  2. Studené máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte do kuchyňského robotu.
  3. Zpracovávejte, dokud směs nebude připomínat hrubou mouku.
  4. Přidejte prosátou mouku a sůl, zpracovávejte, dokud nevznikne těsto.
  5. Těsto zabalte do potravinové fólie, dejte na 30 minut do mrazáku a poté na 30 minut do lednice.
  6. Předehřejte troubu na 160°C.
  7. Rozdělte těsto na čtyři části a s každou částí pracujte zvlášť, zbytek těsta nechte v chladničce, aby zůstalo studené.
  8. Poté odlamujte malé kousky těsta a vytvarujte je do tvaru rohlíčku či půlměsíce.
  9. Odkládejte na plech s pečicím papírem a postupně takto zpracujte veškeré těsto.
  10. Pečte přibližně 12-15 minut dozlatova.
  11. Ještě teplé vánoční cukroví obalte v moučkovém cukru.
Jemné mandlové rohlíčky posypané moučkovým cukrem.
zdroj: juliasalbum.com

Mandle mají v porovnání s ořechy jemnější chuť. V receptech na mandlové cukroví můžete použít mandle sekané, mleté, i mandlovou mouku či extrakt.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.