Jemné muffiny

Jemné muffiny

Bezinky se dají použít na výrobu mnoha dobrot a sladké moučníky mezi ně rozhodně patří. Příprava je maximálně jednoduchá, rychlá a výsledek vás určitě překvapí svou lahodnou chutí.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1/4 hrnku krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/4 hrnku domácího jablečného pyré
  • 1 hrnek čerstvých bezinek (bobulí)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a připravíme formu na muffiny, kterou vystříkáme kuchyňským sprejem a do každého otvoru dáme papírový košíček odpovídající velikosti.
  • V jedné míse smícháme suché přísady a dáme stranou.
  • Do jiné mísy dáme vejce, jablečnou omáčku a našleháme.
  • Přihodíme bezinky a znovu důkladně promícháme.
  • Nakonec vmícháme do suché směsi a lžící rozdělíme do plechu na muffiny.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 – 20 minut.
  • Po upečení vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout.
  • Pak už jen stačí i s košíčkem vyjmout a můžeme konzumovat.

Tip: Kdo chce, může muffiny posypat moučkovým cukrem nebo namočit do čokoládové polevy, případně ozdobit šlehačkou a cukrovým zdobením.

Jemné a nadýchané muffiny z bezinek.
Zdroj: https://recipes.sparkpeople.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.