Jemné muffiny

Jemné muffiny

Bezinky se dají použít na výrobu mnoha dobrot a sladké moučníky mezi ně rozhodně patří. Příprava je maximálně jednoduchá, rychlá a výsledek vás určitě překvapí svou lahodnou chutí.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1/4 hrnku krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/4 hrnku domácího jablečného pyré
  • 1 hrnek čerstvých bezinek (bobulí)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a připravíme formu na muffiny, kterou vystříkáme kuchyňským sprejem a do každého otvoru dáme papírový košíček odpovídající velikosti.
  • V jedné míse smícháme suché přísady a dáme stranou.
  • Do jiné mísy dáme vejce, jablečnou omáčku a našleháme.
  • Přihodíme bezinky a znovu důkladně promícháme.
  • Nakonec vmícháme do suché směsi a lžící rozdělíme do plechu na muffiny.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 – 20 minut.
  • Po upečení vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout.
  • Pak už jen stačí i s košíčkem vyjmout a můžeme konzumovat.

Tip: Kdo chce, může muffiny posypat moučkovým cukrem nebo namočit do čokoládové polevy, případně ozdobit šlehačkou a cukrovým zdobením.

Jemné a nadýchané muffiny z bezinek.
Zdroj: https://recipes.sparkpeople.com/
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.