Jemný batátovo-květákový krém

Jemný batátovo-květákový krém
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 6

Batáty se kromě mrkve mohou kombinovat i s další zeleninou, například s květákem či pórkem. Každá zelenina navíc, dodá polévce trošku jinou chuť.

Ingredience:

  • 800 g batátů
  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky kokosového mléka
  • 1 PL olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky šalvěje
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, přibližně 7-8 minut.
  2. Poté přidejte trošku zeleninového vývaru, prolisovaný česnek, šalvěj, papriku a kurkumu.
  3. Po minutě přidejte také oloupané a na kostičky nakrájené brambory, růžičky květáku a zbývající vývar.
  4. Směs přiveďte k varu a poté pod pokličkou duste přibližně 20-25 minut, až bude zelenina zcela měkká.
  5. Následně směs ponorným mixérem rozmixujte do hladkého krému.
  6. Přidejte kokosové mléko, sůl, pepř a důkladně promíchejte.

Batátovo-květákovou polévku podávejte ozdobenou semínky a v troubě opraženými růžičkami květáku.

Batátovo-květákový krém servírovaný s opečenými růžičkami květáku a semínky
zdroj: veggieinspired.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.