Jemný kopřivový krém

Jemný kopřivový krém

Tato svěže zelená krémová polévka může být velmi zdravou a chutnou večeří. Pokud chcete docílit hustšího krému, přidejte více brambor či případně i další zeleninu jako mrkev, petržel či celer.

Ingredience:

  • 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 2 šálky vody
  • 1 kostička bujónu
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kopřivy propláchněte a odstraňte z nich silnější stonky.
  2. V hrnci zahřejte olej a dejte na něj zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Poté přidejte i prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět.
  4. Přidejte do hrnce nakrájené brambory, vývar připravený z bujónu a vodu.
  5. Důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte vařit přibližně 10 minut.
  6. Když brambory trochu změknou, přidejte do hrnce pokrájené listy kopřivy a vařte přibližně minutu.
  7. Přidejte citronovou šťávu a vše rozmixujte za pomoci ponorného mixéru.
  8. Dochuťte solí a pepřem.

Krém z kopřivy servírujte pokapaný olivovým olejem a posypaný semínky.

Miska s polévkou z kopřiv podávaná se semínky a olivovým olejem
zdroj: veganonboard.com

Na jaře si můžete uvařit nejen polévku z kopřiv. Načerpejte inspiraci z našich rozmanitých receptů na jarní polévky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.