Klobásy jsou skvělou pochoutkou na všechny způsoby, podívejte se na pár receptů, které si můžete jednoduše připravit:
Nakládané klobásy v octu
Budete potřebovat
- bílý ocet
- vodu
- sůl
- chilli papričky nebo česnek
- koření dle chuti
Množství surovin závisí na vaší chuti, většinou se udává poměr vody a octu 1:1.
Postup přípravy
- Nejdříve začněte tím, že si přichystáte potřebný počet zavařovacích sklenic a sterilizujete je i s víčky.
- Připravte si nálev – do hrnce vlijte silný bílý ocet, spolu se solí, kořením, přidejte celé chilli papričky nebo stroužky česneku, záleží na vašem vkusu.
- Naplňte sterilizované sklenice volně vařenými klobásy a potom na ně nalijte vroucí roztok.
- Klobásy zcela ponořte.
- Uzavřete sklenice a nechte je vychladnout.
- Klobásy takto mohou zůstat po dobu jednoho roku, ale nejlépe je spotřebovat je do tří až čtyř měsíců.