Jiné metody uchování okurek

Jiné metody uchování okurek

Okurky nemusíte pouze zavařovat klasickým způsobem. Můžete využít i soli nebo sušení.

Nakládané kvašáky

Budete potřebovat

  • větší okurky
  • kopr
  • vinné listy
  • křenové listy
  • višňové listy
  • křen
  • 1 l vody
  • 40 g soli
  • velké sklenice na naložení okurků
  • klasické zavařovací sklenice

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravíme nálev – vodu a sůl převaříme a necháme vychladnout.
  • Mezitím si očistíme okurky a nakrájeme křen na kolečka.
  • Do velké sklenice, kterou jsme sterilizovali vložíme list višně, křenu a vinné révy a paličku kopru.
  • Okurky skládáme do sklenice a prokládáme křenem a listy s koprem.
  • Nakonec zalijteme připraveným nálevem.
  • Sklenice uzavřeme tak, aby se dostaly ven vzniklé plyny – sáčkem s gumičkou, čistým plátnem nebo víčkem.
  • Sklenici vložíme na teplé místo, aby se rozjel proces kvašení – cca týden.
  • Poté kvašáky vložíme do klasických zavařovacích sklenic a zalijeme zbylým nálevem.
  • Sklenice uzavřeme, vaříme na 40 stupňů do doby, než se víčko uchytne (ne déle, aby se nerozvařily).
  • Necháme vychladnout a uložíme do sklepa.
Nakládané plátky okurek s koprem ve sklenici.
zdroj: pinchandswirl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.