Jiné metody uskladnění

Jiné metody uskladnění

Višně jsou skvělé také na pečení a přípravu skvělých višňových dezertů. My si však pro vás připravili další 3 recepty, jak višně zakonzervovat a přitom si luxusně pochutnat.

Višňový džem bez pektinu

Budete potřebovat:

  • višně
  • cukr
  • citronová šťáva

Na 2 šálky čerstvých višní použijte 1 šálek cukru a 3 lžíce citronové šťávy.

Postup přípravy:

  • Višně omyjte a zbavte pecek a stopek.
  • Nasypte je do hrnce, přisypte cukr a citronovou šťávu.
  • Vařte na mírném ohni a za stálého míchání.
  • Jakmile směs dosáhne požadované konzistence, je hotovo.
  • Horkou směs nalijte do sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
  • Nechte vychladnout a uložte do komory.
Marmeláda z višní ve sklenici, na které je položen nůž a vedle jsou pohozeny čerstvé višně.
zdroj: mjskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.