Ořechový likér
Z vlašských ořechů se dá vykouzlit i skvělá dobrota pro dospělé – likér. Je vynikající!
Budete potřebovat
- 0,5 l vodky
- 300 gramů jader
- 50 gramů cukru
- 3 kuličky nového koření a 3 kuličky pepře
Postup přípravy
- Nezralá ořechová jádra nakrájejte na malé kousky a vložte do fermentační nádoby .
- Nalijte na ně alkoholový základ – vodku, přidejte nové koření s pepřem a zamíchejte.
- Potom nádobu pevně utěsněte.
- Ponechte na tmavém místě s pokojovou teplotou po dobu 14 dnů.
- Protřepejte jednou za 1-2 dny.
- Získaný roztok přefiltrujte přes tenkovrstvou tkaninu.
- Tekutinu nalijte do čisté nové nádoby a uzavřete.
- Zbytky vlašských ořechů posypte cukrem, protřepejte a nechte je 3-4 dny stát, dokud se cukr nerozpustí.
- Protřepejte jednou denně.
- Získaný sirup z vlašských ořechů přefiltrujte
- Obě směsi smíchejte.
- Nápoj můžete dodatečně doplnit o cukr nebo med.
- Nalijte hotový likér do ozdobných sklenic a skladujte v temném a chladném místě.