Jiné možnosti uchování vlašských ořechů

Jiné možnosti uchování vlašských ořechů

Ořechový likér

Z vlašských ořechů se dá vykouzlit i skvělá dobrota pro dospělé – likér. Je vynikající!

Budete potřebovat

  • 0,5 l vodky
  • 300 gramů jader
  • 50 gramů cukru
  • 3 kuličky nového koření a 3 kuličky pepře

Postup přípravy

  • Nezralá ořechová jádra nakrájejte na malé kousky a vložte do fermentační nádoby .
  • Nalijte na ně alkoholový základ – vodku, přidejte nové koření s pepřem a zamíchejte.
  • Potom nádobu pevně utěsněte.
  • Ponechte na tmavém místě s pokojovou teplotou po dobu 14 dnů.
  • Protřepejte jednou za 1-2 dny.
  • Získaný roztok přefiltrujte přes tenkovrstvou tkaninu.
  • Tekutinu nalijte do čisté nové nádoby a uzavřete.
  • Zbytky vlašských ořechů posypte cukrem, protřepejte a nechte je 3-4 dny stát, dokud se cukr nerozpustí.
  • Protřepejte jednou denně.
  • Získaný sirup z vlašských ořechů přefiltrujte
  • Obě směsi smíchejte.
  • Nápoj můžete dodatečně doplnit o cukr nebo med.
  • Nalijte hotový likér do ozdobných sklenic a skladujte v temném a chladném místě.
Láhve s likérem z ořechů.
zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.