Jiné vepřové speciality

Jiné vepřové speciality

Kdo by neznal skvělý vepřový gulášek či jiné pochutiny z tohoto druhu masa? Ale takový vepřový vývar – to je skvělým lékem na všechny neduhy!

Zavařený vepřový vývar

Budete potřebovat

  • 1 kg vepřové kotlety
  • 500 g vepřových žeber
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 cibule
  • ½  celeru
  • ¼  pórku
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

  • Maso i kosti omyjte a zbavte nečistot.
  • Vložte do velkého hrnce a zalijte vodou.
  • Vodu osolte a přiveďte k varu.
  • Nechte vařit asi 45 minut a poté do hrnce přidejte nakrájenou a očištěnou zeleninu a koření a vařte hodinu.
  • Jakmile je vývar hotový, přeceďte ho, maso oberte.
  • Do předem připravených sklenic vlijte horký vývar a zavíčkujte.
  • Vařte na 100 stupňů po dobu jedné hodiny.
  • Další den vařte znovu – 100 stupňů 45 minut.
  • Sklenice nechte vychladnout a uskladněte.
Vývar z vepřového masa naložený v zavařovací sklenici s vedle položenou zeleninou.
www.theprairiehomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.