Kdo by neznal skvělý vepřový gulášek či jiné pochutiny z tohoto druhu masa? Ale takový vepřový vývar – to je skvělým lékem na všechny neduhy!
Zavařený vepřový vývar
Budete potřebovat
- 1 kg vepřové kotlety
- 500 g vepřových žeber
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 cibule
- ½ celeru
- ¼ pórku
- sůl, pepř, bobkový list, nové koření
Postup přípravy
- Maso i kosti omyjte a zbavte nečistot.
- Vložte do velkého hrnce a zalijte vodou.
- Vodu osolte a přiveďte k varu.
- Nechte vařit asi 45 minut a poté do hrnce přidejte nakrájenou a očištěnou zeleninu a koření a vařte hodinu.
- Jakmile je vývar hotový, přeceďte ho, maso oberte.
- Do předem připravených sklenic vlijte horký vývar a zavíčkujte.
- Vařte na 100 stupňů po dobu jedné hodiny.
- Další den vařte znovu – 100 stupňů 45 minut.
- Sklenice nechte vychladnout a uskladněte.