Jiné způsoby skladování

Jiné způsoby skladování

Angrešt si můžete uskladnit i v jiných podobách jako je třeba džem nebo nakládaný angrešt. Vyzkoušejte i tyto recepty.

Nakládaný zelený angrešt

Budete potřebovat

  • 250 g angreštu
  • 15 g bílého octa
  • 3/4 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • hřebíček

Postup přípravy

  • Umyjte angrešt a odstřihněte část stonku a květu.
  • Smíchejte dohromady ingredience – ocet, cukr a hřebíček.
  • Nechte směs, kterou jste právě vařili, vychladnout a potom ji nalijte na angrešt.
  • Přidejte citronovou šťávu a utěsněte sklenice, dokud jsou ještě teplé.
  • Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Před podáváním angreštu jej nechte alespoň 2 – 3 týdny odpočívat.
  • Jiné koření, jako je skořice, zázvor a pepř, mohou být také přidány pro gastronomicky příjemné varianty.
Čerstvý angrešt.
zdroj: goodfood.uktv.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.