Angrešt si můžete uskladnit i v jiných podobách jako je třeba džem nebo nakládaný angrešt. Vyzkoušejte i tyto recepty.
Nakládaný zelený angrešt
Budete potřebovat
- 250 g angreštu
- 15 g bílého octa
- 3/4 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- hřebíček
Postup přípravy
- Umyjte angrešt a odstřihněte část stonku a květu.
- Smíchejte dohromady ingredience – ocet, cukr a hřebíček.
- Nechte směs, kterou jste právě vařili, vychladnout a potom ji nalijte na angrešt.
- Přidejte citronovou šťávu a utěsněte sklenice, dokud jsou ještě teplé.
- Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Před podáváním angreštu jej nechte alespoň 2 – 3 týdny odpočívat.
- Jiné koření, jako je skořice, zázvor a pepř, mohou být také přidány pro gastronomicky příjemné varianty.