Jiné způsoby uchování jablek

Jiné způsoby uchování jablek

Existuje i spoustu dalších způsobů, jak si uchovat jablka po celý rok. Přinášíme vám jen některé z nich.

Jablečný ocet

Budete potřebovat

  • 3 celá jablka nebo kousky asi z 6 jablek
  • 2 lžíce cukru
  • 3 hrnky převařené vody
  • velkou skleněnou nádobu
  • papírová utěrka a gumička

Postup přípravy

  • Jablka umyjte a nakrájejte je na kousky a vsypte je do připravené nádoby.
  • Smíchejte cukr s 1 hrnkem vody a směs nalijte na jablka – přidejte více vody, aby jablka byla celá ponořená asi 1 centimetr od okraje.
  • Nádobu zakryjte papírovou utěrku a zajistěte ji gumičkou.
  • Pokud se většina jablek dostala na hladinu vody, přidejte k nim velké listy například zelí – zabráníte tvorbě plísní.
  • Nádobu umístěte do teplé spížky po dobu 2 týdnů.
  • Poté slijte vodu a kousky jablek vyhoďte.
  • Do stejné nádoby vraťte zcezenou vodu zpátky, zakryjte a opět uložte do spíže.
  • Po dobu 4 týdnů vodu občas promíchejte.
  • Jakmile po 4 týdnech dosáhne ocet požadované kyselosti, nalijte jej do menších sklenic a můžete ho začít používat.
Ocet z jablek ve skleněné láhvi a vedle položená čerstvá jablka.
zdroj: bodyandsoul.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.