Jeden z nejklasičtějších způsobů přípravy jitrnic je ten s kysaným zelím a bramborami. Vyzkoušejte tuto symfonii chutí!
Ingredience:
- 2 jitrnice (připravené některým z výše uvedených způsobů)
- 200 g brambor
- 150 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- máslo
- několik snítek čerstvého tymiánu
- sůl a pepř
Postup:
- Brambory umyjte a ve slupce uvařte doměkka.
- Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky.
- Vychladnuté brambory nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm cibuli.
- Cibuli následně z pánve vyjměte a vložte do ní péct plátky brambor, které posypejte solí, pepřem a lístky tymiánu.
- Opatrně brambory opékejte z obou dvou stran přibližně 10 minut.
- Ke konci k nim vraťte zpět i osmaženou cibuli.
- V mezidobě dejte do hrnce s vodou ohřát jitrnice, nebo je můžete též zlehka opéct na pánvi.
- V jiném hrnci poduste přibližně 15-20 minut zelí.