Jitrnička se zelím a opečenými bramborami

Jitrnička se zelím a opečenými bramborami

Jeden z nejklasičtějších způsobů přípravy jitrnic je ten s kysaným zelím a bramborami. Vyzkoušejte tuto symfonii chutí!

Ingredience:

  • 2 jitrnice (připravené některým z výše uvedených způsobů)
  • 200 g brambor
  • 150 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • máslo
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Brambory umyjte a ve slupce uvařte doměkka.
  2. Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Vychladnuté brambory nakrájejte na plátky.
  4. Na pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm cibuli.
  5. Cibuli následně z pánve vyjměte a vložte do ní péct plátky brambor, které posypejte solí, pepřem a lístky tymiánu.
  6. Opatrně brambory opékejte z obou dvou stran přibližně 10 minut.
  7. Ke konci k nim vraťte zpět i osmaženou cibuli.
  8. V mezidobě dejte do hrnce s vodou ohřát jitrnice, nebo je můžete též zlehka opéct na pánvi.
  9. V jiném hrnci poduste přibližně 15-20 minut zelí.
Jitrničky servírované s opečenými brambory a zelím
zdroj: rollis-rezepte.ch

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.