Jitrnicová polévka

Jitrnicová polévka

Máte rádi zabijačkové polévky ale bez krve? Tak to bude tento recept přímo pro vás!

Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 jitrnice
  • ¼ celeru
  • 1 brambora
  • ¼ zelí
  • 1 lžička majoránky
  • 3 bobkové listy
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Jitrnice si orestujeme na troše oleje do zlatova ze všech stran.
  2. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  3. Mezitím si v pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujeme asi 5 minut.
  4. Jitrnice vyjmeme a necháme stranou. Vývar použijeme později na zeleninu.
  5. Přidáme brambory, zelí a zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy, sůl, pepř a majoránku.
  6. Vaříme na mírném plameni asi 10-15 minut dokud nebude zelenina měkká.
  7. Jitrnice nakrájíme na kolečka a dáme zpět do polévky.
  8. Servírujeme s čerstvou petrželkou.
Polévka s jitrnicí a zeleninou v bílé misce.
zdroj: theviewfromthegreatisland.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.