Máte rádi zabijačkové polévky ale bez krve? Tak to bude tento recept přímo pro vás!
Ingredience
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 jitrnice
- ¼ celeru
- 1 brambora
- ¼ zelí
- 1 lžička majoránky
- 3 bobkové listy
- petrželka
- sůl, pepř
Postup
- Jitrnice si orestujeme na troše oleje do zlatova ze všech stran.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Mezitím si v pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujeme asi 5 minut.
- Jitrnice vyjmeme a necháme stranou. Vývar použijeme později na zeleninu.
- Přidáme brambory, zelí a zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy, sůl, pepř a majoránku.
- Vaříme na mírném plameni asi 10-15 minut dokud nebude zelenina měkká.
- Jitrnice nakrájíme na kolečka a dáme zpět do polévky.
- Servírujeme s čerstvou petrželkou.