Jitrnicový prejt s bramborovou kaší a zelím

Jitrnicový prejt s bramborovou kaší a zelím

Jednoduchý a chutný pokrm, který vyhovuje i těm, kteří nemají rádi jitrnicová střívka.

Ingredience:

  • 4 jitrnice (připravené některým z výše uvedených způsobů)
  • 2 cibule
  • 150 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 300 g kysaného zelí
  • 10 brambor
  • 2 PL másla
  • majoránka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte si brambory na kostky.
  2. Dejte je uvařit do hrnce s osolenou vodou doměkka.
  3. Cibuli též oloupejte a najemno nakrájejte.
  4. Následně ji pomalu orestujte dozlatova na pánvi s rozpuštěným máslem.
  5. Ze střívek jitrnic vytlačte jejich obsah a přidejte ho společně s trochou vody do pánve k cibulce.
  6. Přidejte majoránku, případně i trochu soli a pepře a krátce povařte.
  7. Když jsou brambory měkké, rozmačkejte, přidejte vlažné mléko a vytvořte bramborou kaši.

Jitrnicový prejt podávejte s bramborovou kaší a kysaným zelím. To můžete podusit či nikoli.

Prejt servírovaný s bramborovou kaší a kysaným zelím
zdroj: varenie.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.